Even voorstellen,

Ik ben Anouk Verlouw, eigenaar van zadelmakerij Wellsaddle in het mooie plaatsje Well (Gld). Ik ben groot dierenliefhebber. Paarden spelen al een rol in mijn leven vanaf mijn 6e jaar. Ook mijn man en onze 3 kinderen houden zich met plezier bezig met onze paarden. We hebben hier verschillende rassen lopen, waardoor zadels aanmeten een uitdaging is. 

De naam Wellsaddle is niet zo maar ontstaan. Well is het dorp nabij Ammerzoden waar ik gevestigd ben, maar 'well' is tevens het Engelse woord voor bron en goed. Ik zie het zadel als een bron. Een goed passend zadel, hoofdstel of mentuig is een hulpmiddel om verder te komen in de sport. Vandaar deze toepasselijke naam!

Inmiddels ben ik Approved Saddler en Qualified Saddle Fitter via de Society of Master Saddlers in Engeland. Dat betekent dat ik volledig gediplomeerd zadelmaker ben. Ik maak zelf zadels, hoofdstellen en andere tuigage op verzoek. Verder repareer ik alles aan tuigage, zadels en andere lederwaren. Ook vul ik zadels bij en vul ik ze opnieuw. Een goed zadel wordt tussen de 2 jaar en de 5 jaar volledig opnieuw gevuld. Ik hanteer de werkwijze die me is aangeleerd volgens de Engelse methodiek. Mocht u vragen hebben hieromtrent, neemt u dan gerust contact op.

De Society of Master Saddlers is vergelijkbaar met het gilde dat we vroeger hadden. De Society is in 1966 opgericht in Engeland en houdt zich internationaal bezig met de kwaliteit van het vak zadelmakerij in al zijn aspecten. Zij verzorgen opleidingen en bewaken de kwaliteit die hun leden behoren te leveren. Op termijn ga ik ervoor om volwaardig lid te zijn van deze organisatie. Ik ga voor Master Saddler en dat is een lang traject. Dit lidmaatschap is ontstaan om zo zadelmakers in opleiding de kansen te geven om optimaal gebruik te kunnen maken van de opleidingen.

Verder ben ik ook paspoortconsulente voor o.a. het stamboek van de Irish Cob Society Nederland. Vandaar ook mijn affiniteit met deze brede ronde paardjes. Voor dit ras heb ik samen met Silhouette Saddlery een zadel ontwikkeld. Deze paarden zijn vaak kort en rond gebouwd. Ik vond het een mooie uitdaging om daar een goed zadel voor uit te denken. 

Inmiddels ben ik druk met zadels aanmeten, opnieuw vullen en bijvullen. Bij vraag en aanbod vindt u zadels die ik momenteel kan aanbieden. Enkele zadels bied ik voor hun eigenaren via mijn site aan omdat zij mij het vertrouwen geven dat ik er een passend paard voor kan vinden. Het merendeel is echter in mijn bezit en daar kan in overleg eventueel ook een zadel ter inruil voor aangeboden worden. Kijk gerust in de voorraad. En let op, de voorraad wijzigt voortdurend. Er komt altijd wel een zadel voorbij van uw gading. Mocht u een zadel willen proberen, dan kan dat door middel van verzending of we maken een afspraak om zadels te passen bij mij of ter plaatse. Dan zal ik altijd naar uw budget vragen om zowel de zadels die er ruim in passen als de zadels die er net in passen mee te brengen. Voor een goed beeld is het fijn als u mij een mail stuurt met uw wensen. Zo kan ik bezien hoe en wat ik voor u kan betekenen.

Wellsaddle gaat zich in de komende tijd meer richten op maatwerk en zelfbouw. Er komt een eigen merk zadels en hoofdstellen op de markt. De eerste zadels kunnen dan nog wat kinderziektes meebrengen en vergen tijd om de handigheid te ontwikkelen. Ik hoop in 2020 met een volwaardig Nederlands merk te kunnen komen. Ook met het oog op de Brexit.

Regelmatig ontvang ik mail met betrekking tot mijn opleiding. Ik leer nog steeds bij en ga regelmatig naar Engeland om mijn kennis bij te houden. Er is momenteel een voortdurende groei aan kennis binnen deze wereld. Ik ben altijd bereid om mensen de ins en outs te laten zien van mijn prachtige vak. Deze opleiding is echter zeer kostbaar. Mocht men hierover meer willen weten, realiseert u zich dan dat ik, als ik tijd moet vrij maken om vakkennis over te dragen, kosten in rekening breng.